HousingAnywhere haalt 24 miljoen euro op

Dit artikel delen:

Het Rotterdamse online-vastgoedplatform HousingAnywhere voor jonge werknemers en internationale studenten heeft in een derde investeringsronde 24 miljoen euro opgehaald. Het kapitaal wordt gebruikt voor de overname van de Rijswijkse verhuursite Kamernet, de uitbreiding naar in totaal 32 steden (nu zo'n twintig) in Europa en een verdere investering in technologie.

Kamernet, opgericht in 1999, is een online marktplaats voor woningverhuur in Nederland. Na de afronding van de overname door HousingAnywhere blijft de marktplaats onder eigen naam actief. 

Eerder al nam HousingAnywhere vergelijkbare marktplaatsen over in Duitsland, Italië en IJsland en Nederland. Nieuwe overnames van Europese huurwebsites in de vastgoedmarkt staan op het wensenlijstje. Doel is om van HousingAnywhere een 'super-app voor huurwoningen' te maken. Onder meer door de inzet van handige tools als RentRadar, om de optimale huurprijs te bepalen, en HousingAnywhere Payments, een digitale betaaloplossing om het innen van huur te vereenvoudigen.

HousingAnywhere haalde de afgelopen twaalf maanden 24 miljoen euro op in een Series C-financieringsronde, geleid door de huidige investeerders VNV Global en Real Web. Ergeny is toegetreden als nieuwe investeerder. Henq Capital, in de begintijd kapitaalverschaffer, verkocht in deze ronde zijn belang. Heuvelrug Participaties, een andere geldschieter van het eerste uur, is nog wel investeerder. In totaal heeft de startup nu 35,5 miljoen euro binnen gehengeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T13:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.