WoodWing pleegt onder Main eerste overname: Scienta

Dit artikel delen:

WoodWing, een aanbieder van contentmanagement-oplossingen uit Zaandam, heeft Scienta overgenomen met behulp van eigenaar/investeerder Main Capital Partners. Dankzij de overname van deze specialist in kennis- en kwaliteitsmanagementsoftware uit Harderwijk verrijkt WoodWing zijn aanbod en kan het zich op nieuwe klantsegmenten richten. Woodwing richtte zich van oorsprong op de uitgeverswereld.

Voor Scienta, dat bij de transactie werd bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, biedt de overname groeimogelijkheden, waarbij het bedrijf zich meer op de internationale markt gaat richten.

Scienta, opgericht in 2003 in Harderwijk, noemt zich ‘de digitale collega die alles weet’. Het bedrijf ontwikkelt software waarmee bedrijven hun kennis gestructureerd opslaan en toegankelijk maken voor medewerkers. Klanten gebruiken Scienta enerzijds om kwaliteitsmanagementprocessen op orde te houden, anderzijds om de sociale verbinding en betrokkenheid bij werknemers te stimuleren en de werkstromen hiervoor te faciliteren.

Het bedrijf is sterk vertegenwoordigd in de zorg, overheid, semi-overheid en zakelijke dienstverlening. Zo'n tweeduizend organisaties behoren tot de klantenkring van Scienta.

Met de overname van Scienta door WoodWing ontstaat een organisatie met ongeveer tweehonderd werknemers. Het management van Scienta krijgt een klein minderheidsaandeel in de nieuwe constructie.

Main Capital verwierf in februari 2020 een meerderheidsbelang in WoodWing. Naar verwachting zullen na deze Scienta-deal nieuwe overnames snel volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-15T17:45:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.