Europese domeinregistreerders beginnen eigen systeem

Dit artikel delen:

Europese domeinregistreerders hebben besloten een eigen systeem voor domeinregistraties te bouwen. Dit naar aanleiding van het besluit van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken om de belangrijkste DNS-servers (Domain Name System) zelf te blijven beheren.

De Europese domeinregistreerders hopen met een nieuw, eigen systeem te voorkomen dat de Amerikaanse regering zich - teveel - met de Europese domeinregistratie bemoeit. Volgens Paul Kane, hoofd van topleveldomeinbeheerder Centr is de plotselinge ommekeer in het standpunt van de Amerikaanse regering niet goed gevallen bij Europese regeringen.

Het nog te bouwen Europese systeem gebruikt bestaande technologieën en protocollen. Kane zegt dat drieëntwintig domeinregistreerders al hebben toegezegd een test-run te doen. Die moet in oktober van dit jaar beginnen.

 

Volgens Kane heeft het systeem zo niets meer met politiek te maken, maar blijft het puur technisch. Politieke onmin heeft eerder al voor een kloof gezorgd met betrekking tot GPS (Global Positioning System), waarbij Europa een eigen satellietnetwerk (Galileo) opbouwde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-12T14:27:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.