Freedom Internet scoort 4 miljoen via crowdfunding

Dit artikel delen:

Freedom Internet heeft in sneltreinvaart via crowdfunding het streefbedrag van vier miljoen euro opgehaald. Binnen korte tijd is het de internetprovider gelukt alle 16.000 certificaten te verkopen. In totaal kwamen 1.816 mensen en bedrijven met geld over de brug.

Freedom Internet, een nieuwe internetprovider die is ontstaan na de opheffing van Xs4all, bewijst veel trouwe fans te hebben. Het bedrijf startte iets meer dan twee weken geleden een inzamelingsactie via het platform CrowdAboutNow. AL na een paar dagen was de drie miljoen euro gepasseerd. Geïnteresseerden kregen de mogelijkheid ‘een stukje Freedom’ te kopen in de vorm van een certificaat. Het nieuwe internetbedrijf wil zich onderscheiden door de nadruk te leggen op veiligheid en privacy.

Voor de internetprovider was het de tweede grote inzameling. Om het bedrijf op te richten werd in 2019 de eerste crowdfunding georganiseerd. Binnen enkele dagen stroomde toen 2,5 miljoen euro binnen.

Volgens Anco Scholte ter Horst, ceo van Freedom Internet, wordt het extra bedrag dat de afgelopen weken is ingezameld, gebruikt om meer klanten sneller te kunnen aansluiten. Verder wordt extra geïnvesteerd in productontwikkeling. Hoog op de prioriteitenlijst staat een eigen tv-dienst. Verder gaat Freedom Internet het glasvezel-leveringsgebied uitbreiden. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners. Tenslotte wil het bedrijf een actieve rol spelen in de strijd voor digitale burgerrechten. 'We willen een veilig en vrij internet voor iedereen en dat zit hem niet alleen in de diensten die wij leveren', aldus Scholte ter Horst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-29T14:09:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.