Dertig miljoen voor e-handelaar Dwarfs

Dit artikel delen:

Het Amsterdamse e-handelsbedrijf Dwarfs heeft met de Europese investeringsfirma North Wall Capital een akkoord bereikt over een schuldfinanciering van in totaal dertig miljoen euro. De scale-up gebruikt het bedrag om nieuwe acquisities te kunnen financieren inclusief de onmiddellijke afronding van de overnames van vier webshops, actief in lifestyle- en woninginrichting.

Dwarfs wil via de partnerplatforms van Bol.com en Amazon een online marktplaats creëren waar talloze lokale webshops aan verbonden zijn. Zo wil het nog meer verkopen online laten plaatsvinden in plaats van bij de fysieke detailhandel. 

Afgelopen mei kondigde het e-commercebedrijf aan de komende jaren twintig webshops in binnen- en buitenland over te willen nemen met een omzet variërend van vijfhonderdduizend tot twintig miljoen euro. Het nam toe al de keukenwebshop Amco over en haalde in een Series A-investeringsronde 7,5 miljoen euro op.

Nu is daar de North Wall Capital verstrekte krediet van dertig miljoen euro bijgekomen.  Dwarfs zal met de nu beschikbaar gekomen dertig miljoen vier overnames financieren: de webshops Slaapkalm, Calmzy, Litollo en Kristie’s Kitchen. Samen met Amco is dit kwartet goed voor een omzet van zo'n elf miljoen euro.

Daarnaast is het bedrijf ook al bezig met een grotere series B-ronde, bestaande uit eigen vermogen en schuldfinanciering. Deze moet einde 2021 zijn afgerond om het groeitempo bij te benen en aan te blijven haken bij de consolidatieslag die nu plaatsvindt bij de Europese online detailhandel en dito marktplaatsen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-09T12:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.