Eerste Deense investering voor Newion is Passendo

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Newion, de Amsterdamse investeerder in software-startups en -scale-ups, zet zijn internationale uitbreiding voort. Na eerder deals in Zweden en Duitsland te hebben gesloten, is er nu een Deense primeur. Newion steekt 2,3 miljoen euro in Passendo, een leverancier van software voor e-mailreclame en -nieuwsbrieven, samen met het in Engeland gevestigde FirstPartyCapital.

Om e-mailreclame commercieel aantrekkelijker te maken, richtten de Deense online-reclamemakers Andreas Jürgensen en Anders Rasmussen in 2016 Passendo op, een platform voor e-mail-advertising. Daarmee kunnen uitgevers controle houden op de inhoud en kwaliteit van online-advertenties, nieuwsbriefcampagnes efficiënt beheren en nieuwe inkomsten genereren via online-kanalen. Klanten zijn IDG, Ebner, Roularta, Springer Nature, Reachen en IPM Media.

Volgens Newion en FirstPartyCapital biedt Passendo een oplossing voor het leveren en meten van e-mailadvertenties die Google en andere 'adtech'-bedrijven niet in huis hebben. Met het extra kapitaal van 2,3 miljoen euro wil het bedrijf de technologie doorontwikkelen, het partnerkanaal uitbreiden en het personeelsbestand de twee jaar verdrievoudigen. Momenteel werken er bij Passendo 35 man, verspreid over kantoren in Denemarken, Belgrado, Londen en de Verenigde Staten.

Newion verwacht de komende tijd meer investeringen in Denemarken te doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-13T11:14:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.