Microsoft spant zaak aan tegen Google

Dit artikel delen:

Microsoft heef een rechtszaak aangespannen tegen Google. Volgens de aanklager heeft Google een leidinggevende van Microsoft aangenomen, terwijl in diens contract de clausule stond dat hij niet voor een concurrent mocht gaan werken.

De werknemer, Kai-Fu Lee, meldde gisteren bij zijn werkgever, Microsoft, dat hij overstapt naar Google. De Windows-producent diende een dag later een klacht in bij de rechter. In het contract van Lee zou staan dat hij pas een jaar nadat hij Microsoft heeft verlaten bij een concurrerend bedrijf mag gaan werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat je niet bij een concurrent mag gaan werken ok, maar ondertussen wil Microsoft zowat alles domineren, dus is pakweg elk bedrijf een concurrent. Werken bij Microsoft is dus geen goede carriereplanning

Dit is Microsoft ten voete uit. Alleen al het idee om mensen 1 jaar lang te verbieden bij een ander bedrijf te werken die een concurent zou zijn geeft de megalomane trekjes van dit bedrijf aan. Marktdominantie tot het uiterste. Dit concept komt aardig overeen met veel totalitair georganiseerde staten in de wereld. Deze filosofie, in zovere dat het er een is, neigt naar dictatuur op de markt en dat spiegelt zich ook af binnen het bedrijf. Medewerkers worden op dezelfde manier aangepakt. Dit is geen goede reclame voor MS.

Dat hij een jaar lang niet voor een concurrent mag werken is vrij normaal. Dat heet het zgn. "concurrentiebeding". Dat staat zelfs in mijn contract en ik ben maar een simpel programmeurtje!

En tja, hij heeft zijn handtekening onder dat contract gezet en Googls IS een concurrent van Microsoft...

Omdat er een regel in een contract staat met "concurrentiebeding" wil dat niet zeggen dat het normaal is. Het is gecreeerd door bedrijven zoals MS. De redenen zijn genoegzaam bekend. Alleen al het feit dat het "normaal" gevonden wordt is veelbetekenend. Voor het beschermen van intelectueel eigendom zijn patenten bedacht. Niet het verbieden van een werknemer om voor een ander bedrijf te gaan werken.

mvg Ronald

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-20T10:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.