AMS-IX wacht grote upgrade

Dit artikel delen:

De sterke toename van het internetverkeer brengt AMS-IX ertoe het switching-platform, dat dit grote internetknooppunt ondersteunt, een belangrijke upgrade te geven. De migratie start in Amsterdam. Op zestien co-locaties in Nederland zal connectiviteit naar het nieuwe platform worden aangeboden.

It-dienstverlener Quanza gaat hiertoe het Juniper MX-routingplatform leveren. Dit platform biedt 400G-poorten, ondersteunt open standaarden en is eenvoudig te integrren met de beheer- en automatiseringstools van AMS-IX.

‘Het internetverkeer neemt jaarlijks met ongeveer twintig procent toe,’ zegt Ruben van den Brink, cto van AMS-IX. ‘Bij de start van de pandemie steeg het verkeer zelfs 35 procent,’ vult Frans ter Borg, ceo van Quanza, aan.

AMS-IX ontwikkelt en beheert internetknooppunten op diverse plekken in de wereld en speelt een cruciale rol in het functioneren van het wereldwijde internet. Het platform in Amsterdam is één van 's werelds grootste knooppunten voor ip-verkeer en faciliteert op piekmomenten meer dan tien Terabit internetverkeer per seconde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-03T10:53:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.