AOL baseert nieuwe browser op Internet Explorer

Dit artikel delen:

Online-dienst AOL (America Online) heeft een nieuwe versie van zijn webbrowser uitgebracht. De browser is gebaseerd op Microsofts Internet Explorer (IE) en biedt onder meer tabs voor meerdere browservensters, ondersteuning voor RSS en kleine weergaves (thumbnails) van websites.

Microsoft zelf heeft die functionaliteit op stapel staan voor de komende nieuwe versie 7 van IE. De eerste bèta daarvan verschijnt begin komende maand en draait alleen op Windows XP en Server 2003. Oudere Windows-versies blijven zitten met de huidige versie 6.

 

Tot op heden gebruikte AOL de browsercode van het ooit overgenomen Netscape. Later trof het bedrijf een schikking met Microsoft, waar het nog een uit Netscape voortgekomen antitrustaanklacht tegen had lopen. In het kader van die schikking kreeg AOL - naast een flinke som geld - het recht op gebruik van IE als basis voor zijn eigen browser.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T11:33:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.