AMS-IX haalt nieuw internet-record

Dit artikel delen:

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft afgelopen zondagavond een nieuw internet-record gevestigd. Rond acht uur werd een piekverkeer van meer dan elf Terabit per seconde gehaald. Dat staat omgerekend gelijk aan de gelijktijdige streaming van bijna zes miljoen TikTok-video’s per seconde.

De nieuwe verkeerspiek is mede gevolg van de groei van het platform in Amsterdam. Veel netwerken hebben de afgelopen maanden hun poort-capaciteit opgewaardeerd om meer internetverkeer uit te kunnen wisselen op de Internet Exchange. Daarnaast spelen ook de seizoenen en het tijdstip een rol. Koud herfstweer en vrije tijd op zondag zorgen ervoor dat velen veel tijd binnenshuis en op internet spenderen.

AMS-IX was al enige tijd dicht bij de verkeerspiek van elf Tbit per seconde. Dit jaar werd in januari al de 10,9 Tbit per seconde gehaald. Door de lente en het einde van diverse lockdown-maatregelen duurde het toch nog even eer het nieuwe record werd gevestigd. Internetverbruik wereldwijd groeit al jaren met zo’n twintig procent op jaarbasis. Tijdens de pandemie lag de groei jaarlijks zelfs op veertig procent.

AMS-IX is een van de grootste internet-knooppunten ter wereld. Internetbedrijven over de hele wereld zijn erop aangesloten om hun Internetverkeer uit te wisselen met andere netwerken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-18T10:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.