MSN Virtual Earth gebruikt oude satellietfoto's

Dit artikel delen:

De gisteren gelanceerde MSN-dienst Virtual Earth van Microsoft maakt naar het zich laat aanzien gebruik van satellietbeelden die minstens 15 jaar oud zijn.

De dienst werd in mei door Bill Gates aangekondigd als concurrent van Google Maps. Inzoomend op de locatie van de campus van Apple Computer in Cupertino, Californië ontdekten gebruikers van Virtual Earth dat die campus compleet onvindbaar is op Virtual Earth.

Het eerste gebouw van de Apple-campus werd in 1991 geopend met als adres Infinite Loop # 1. De bouw nam volgens een omwonende, die dit meldt op nieuwssite The Register, minstens twee jaar in beslag. Nauwkeurige analyse van de overige bebouwing in de omgeving wijst uit dat de gebruikte beelden minstens vijftien jaar oud moeten zijn. Op de Google Maps staat de Apple-campus wel correct afgedrukt.

Veel pijnlijker nog is dat ook voor Manhattan oude satellietbeelden zijn gebruikt. De dubbele torens van het World Trade Center vallen op MSN’s Virtual Earth in al hun glorie van vóór 9/11 te bewonderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zo'n miljoenenbedrijf en zulke sukkels, maar ja wat verwacht je van een bedrijf wat ondanks zo'n enorme ontwikkelingsstaf, nog steeds geen virusproof OS weet te produceren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-26T11:13:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.