Fujitsu kondigt Web3-ontwikkelplatform aan

Dit artikel delen:

Het Japanse it-concern Fujitsu heeft een nieuw platform aangekondigd om Web3-ontwikkelaars te ondersteunen. Dit Fujitsu Web3 Acceleration Platform biedt een ontwikkelomgeving, op blockchain gebaseerde service api’s en high performance computing (hpc)-technologie voor startups, Fujitsu-partners en universiteiten die Web3-toepassingen en -diensten bouwen.

Web3 is het idee voor een nieuwe invulling van het world wide web. Het richt zich op een zogenaamd decentraal model, versus het eerder gecentraliseerde model dat vandaag de norm is. Concepten als decentralisatie en blockchain-technologie staan hoog op de agenda bij Web3, en dat heeft invloed op de ontwikkelaar.

Fujitsu biedt met Web3 Acceleration Platform een omgeving waarin gebruikers Web3-toepassingen kunnen ontwikkelen voor een breed scala aan use-cases, waaronder het beheer van digitale contentrechten, contracten, zakelijke transacties en processen.

Om een ecosysteem op te bouwen, verleent Fujitsu gratis toegang tot het Web3-platform aan geselecteerde deelnemers aan het wereldwijde partnerprogramma ‘Fujitsu Accelerator Program for CaaS’. Dit is de ‘computing-as-a-service’-suite van het bedrijf met hpc-applicaties en de Digital Annealer, Fujitsu’s ‘kantoor-quantumcomputer’. Vanaf maart 2023 kunnen programmapartners het platform in Japan in gebruik nemen om de beschikbaarheid daarna stapsgewijs uit te breiden naar partners wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Internet

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-08T12:09:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.