IGP: VS moet DNS-beheer internationaliseren

Dit artikel delen:

De Verenigde Staten moet meewerken aan de oprichting van een internationale organisatie voor beheer van het domeinnamensysteem (DNS). Dit zegt het Internet Governance Project (IGP) tijdens een symposium over het rapport van de Working Group on Internet Governance (WGIG) van de Verenigde Naties.

Het IGP, een samenwerkingsverband van academici dat het beheer van het Internet onderzoekt, vindt dat het Internet als een Amerikaanse uitvinding kan worden gezien, maar merkt op dat Amerikanen inmiddels in de minderheid zijn. Het wereldwijde gebruikersaantal ligt op meer dan een miljard mensen. Amerikaans leiderschap zou moeten bestaan uit het komen van voorstellen om tot een samenwerking te komen, in plaats van het beheer van de root-servers.

De Amerikaanse overheid liet onlangs weten dat zij de controle blijft behouden over DNS-rootservers. In reactie daarop werkt een aantal landen nu aan een alternatief DNS dat buiten de controle valt van de VS.

De werkgroep WGIG deed onderzoek naar hoe het Internet in de toekomst gerund moet worden. De bevindingen van de werkgroep zullen naar verwachting als basis dienen voor de onderhandelingen over de toekomst van het internetbeheer tijdens de vergadering van de World Summit on the Information Society (WSIS) in september.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-01T14:55:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.