Cisco wist wachtwoorden geregistreerde gebruikers

Dit artikel delen:

Cisco Systems heeft uit voorzorg alle wachtwoorden van gebruikers van Cisco.com gewist, nadat een fout in de zoekmachine was ontdekt. Gebruikers die nu op de site willen inloggen, moeten via een e-mail een nieuw wachtwoord bij Cisco aanvragen.

Volgens het bedrijf bleek het mogelijk met de zoekmachine de wachtwoorden te vinden van gebruikers van de site. Om misbruik tegen te gaan heeft het bedrijf vervolgens alle wachtwoorden buiten gebruik gesteld.

De bedoeling was dat gebruikers binnen vijf minuten een nieuw wachtwoord zouden krijgen. Maar veel gebruikers hadden na 45 minuten nog steeds geen nieuw wachtwoord. Een woordvoerder van Cisco in de VS kon gisteren nog niet zeggen hoe lang hoe zou gaan duren voor alle gebruikers over een nieuw wachtwoord beschikken.

Michael Lynn hield vorige week een presentatie over een netwerkaanval die routers van Cisco kan platleggen. Volgens Cisco staat dit incident geheel los van het wissen van de wachtwoorden. Op de website zegt het bedrijf dat het incident “niets te maken heeft met lekken of zwakke plekken in onze beveiligingsproducten of -technologieën.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-05T08:05:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.