Google aangeklaagd voor overfacturering advertenties

Dit artikel delen:

Google is aangeklaagd door het Amerikaanse bedrijf CLRB Hanson Industries LLC en enkele onbekende andere ondernemingen. De zoekmachine zou adverteerders te hoge facturen hebben gestuurd voor de geplaatste advertenties.

Adverteerder kunnen aangeven hoeveel zij per dag willen uitgeven aan advertenties. Google heeft adverteerders echter teveel laten betalen door over die limiet heen te gaan, zegt Hanson in de aanklacht. De aanklagers willen een financiële tegemoetkoming voor de geleden schade. Over de hoogte van de vergoeding is echter nog niets bekend.

Daarnaast is Google ook beschuldigd van het betwisten van klachten van adverteerders over de manier waarop het bedrijf omgaat met het vaststellen van prijzen. Volgens Google zijn de klachten ongefundeerd.

De zoekmachine boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een forse winstgroei. Dat kwam vooral uit online-advertenties. De inkomsten kwamen voor ruim 52 procent van de eigen websites van Google, het restant vrijwel geheel van derden: zo'n 47 procent. Die bedrijven ontvingen een commissie van 21 procent voor de geplaatste advertenties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-09T13:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.