Real vreest rechtszaak Apple om muziek

Dit artikel delen:

RealNetworks denkt dat er een kans is dat Apple een rechtszaak aanspant vanwege het kraken van Apple's FairPlay Digital Rights Managment (DRM). Real introduceerde de Harmony-technologie die het mogelijk maakt liedjes die niet zijn gekocht bij Apple's iTunes-muziekwinel ook af te spelen op de iPod.

De Fairplay DRM zorgt er ook voor dat muziek die gekocht is bij een andere muziekaanbieder dan Apple niet afgespeeld kan worden op de iPod. “Wij zijn van mening dat de Harmony-technologie legaal is. Maar we zijn er natuurlijk niet van verzekerd dat een rechtbank dat ook vindt", zegt Real in documenten die het indiende bij de Securities and Exchange Commission.

In de documenten zegt Real dat er ook een kans is dat Apple zijn technologie aanpast, zodat liedjes ook mét de Harmony-technologie niet meer zijn af te spelen zijn op de iPod. Dit beschadigt Real en zijn reputatie, aldus het bedrijf.

Apple reageerde niet op de ingediende documenten, maar zei eerder al dat Real de taktiek en ethiek van een hacker gebruikt.

Ondertussen wordt Apple ook beschuldigd van octrooischending. Het Amerikaanse octrooibureau heeft besloten dat de ‘speellijst’ waar de iPod gebruik van maakt geen uitvinding is van Apple, maar van Microsoft. Apple diende de patentaanvraag voor de speellijst in 2002 in, maar volgens het octrooibureau had Microsoft al eerder een aanvraag ingediend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-15T11:54:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.