Firefox verliest voor het eerst terrein

Dit artikel delen:

Het gebruik van webbrowser Firefox is in juli voor het eerst sinds november 2004 gedaald. In juni had de browser nog een marktaandeel van 8,7 procent. In juli is dit gedaald naar 8,1 procent. Dit blijkt uit cijfers van NetApplications.com.

Volgens NetApplications is een marktaandeel van 10 procent nodig om meer gebruik binnen bedrijven aan te jagen. Coo Den Sharpero van Netapplications.com vindt de daling opmerkelijk. Hij had wel een daling verwacht, maar had gedacht dat het marktaandeel eerst minder hard zou groeien. De afgelopen maanden groeide het gebruik van Firefox steeds met 0,5 of 1 procent.

Het marktaandeel van marktleider Internet Explorer groeide van 86,6 procent in juni naar 87,2 procent. De browser van Apple, Safari groeide naar een marktaandeel van 2,13 procent. Het gebruik van Netscape daalde naar 1,50 prcent. De Opera-browser staat op een vijfde plek met een aandeel van 0,49 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Verschikkelijk jammer dat MS nou weer aan het groeien is. Werk sinds enkele maanden met Netscape 8.0. Werkt in mijn beleving probleemloos.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-16T10:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.