Google trekt indexgrootte Yahoo in twijfel

Dit artikel delen:

Het recente onderzoek waarin geconcludeerd wordt dat Yahoo de grootste zoekmachine-index heeft, wordt door Google in twijfel getrokken. NCSA-onderzoekers Matthew Cheney en Mike Perry vergeleken in opdracht van Google beide indexen.

Cheney en Perry onderzochten de databases door twee willekeurig gekozen woorden in beide zoekmachines in te voeren. Yahoo gaf 65 procent van de resultaten die Google liet zien. De onderzoekers gaven 10.034 zoekopdrachten. Yahoo gaf 1,3 miljoen resultaten. Google gaf er 2,02 miljoen. Hieruit concludeerden de onderzoekers dat de index van Google groter is dan die van Yahoo.

Jean Veronis, die het eerdere onderzoek naar de indexgrootte deed, vindt dat het onderzoek van de NCSA-onderzoekers enkele tekortkomingen heeft. Volgens hem heeft Yahoo wel de grootste index, maar kan Google dieper in zijn index zoeken dan Yahoo.

Ook trekt Veronis de manier van onderzoeken in twijfel. Door met twee willekeurig gekozen woorden te zoeken komen er geen websites naar voren, maar woordenlijsten en spam. Door minder gevonden resultaten te geven, worden er minder van dit soort woordenlijsten en spam getoond, wat betekent dat de zoekmachine beter filtert, aldus de onderzoeker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-23T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.