Google ziet ook wel iets in America Online

Dit artikel delen:

Zoekmachinebedrijf Google denkt er ook aan een bod te doen op America Online, 's werelds grootste internetprovider. Dat is het vervolg op het nieuws dat softwaregigant Microsoft en mediareus Time Warner in gesprek zijn over een overname van AOL. Hoewel de kwestie nog in de geruchtensfeer baadt, weigeren zowel Microsoft als Google - veelzeggend - elke commentaar.

Vrijdag werd bekend dat de reus uit Redmond en Time Warner praten over een overname van het slecht draaiende AOL. Een samengaan van beide zou het grootste internetbedrijf ter wereld creëren. Microsoft zou zich zo kunnen toespitsen op de ontwikkeling van websearch-producten, terwijl AOL de business van de internettoegang voor zijn rekening kan nemen.

Weinig later liet zakenbank Merrill Lynch in een nota aan beleggers weten dat ook Google zou kunnen azen op AOL. Hoewel het om een speculatie gaat, zou een bod van Google eenvoudig te verklaren zijn. AOL gebruikt tot op heden de zoekservice van Google. Dat contract staat voor 12 procent van de inkomsten van Google. Mocht er een overname door Microsoft komen, hoeft het geen betoog dat er binnen de kortste keren van dat contract geen sprake meer zou zijn.

De keuze is volgens de analisten van Merill Lynch dus simpel: ofwel een enorme brok inkomsten verliezen en dientengevolge een hap tot 10 procent uit de winst per aandeel van Google, ofwel een sterke tegenzet. Aangezien Google zijn oorlogskas te midden van alle geruchten opvoerde met 4,18 miljard dollar, is een opbod rond AOL waarschijnlijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-20T12:00:00.000Z Redactie Computable/Data News


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.