EC wil Europees-brede licentiepolitiek muziek

Dit artikel delen:

De Europese Commissie wil een enkel Europees regelstelsel voor muzieklicenties. Tot op heden zijn er verschillende regels per landen, wat eerder al de uitrol van Apple's iTunes Music Store heeft vertraagd.

Apple moest namelijk eerst afspraken met de muziekmaatschappijen, inclusief de vestigingen of dochters in de diverse EU-landen aangezien daar verschillende regels gelden. EC-commissaris Charlie McCreevy heeft nu een advies gepubliceerd waarin hij stelt dat territoriale beperkingen op licenties en auteursrechten geschrapt moeten worden om de online-muziekhandel te bevorderen. Dit voorstel is al op felle kritiek van andere EU-politici gestuit, waaronder socialist Martin Schulz.

 

De verschillen tussen de diverse landen hebben gezorgd voor monopolievorming per land. Daarnaast geldt op dit moment een gemiddelde licentiekostenpost van 12 procent voor online-verkoop versus 9 procent voor cd-verkoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-14T09:22:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.