Alcatel begint aan mobiele televisie

Dit artikel delen:

Ook Alcatel gaat zich nadat eerder Ericsson, Nokia, Samsung en LG dat al deden zich storten op de markt voor mobiele televisie. Daarvoor heeft het Franse bedrijf Alcatel Mobile Broadcast opgericht, een divisie die zich speciaal zal bezighouden met mobiele televisie.

Hoewel Alcatel aan de late kant is met dit nieuwe onderdeel denkt het goed gepositioneerd te zijn om alsnog een belangrijke speler in dit segment te gaan worden. Olivier Coste zal deze afdeling gaan leiden. Volgens Alcatel tonen de recente ervaringen op het gebied van 3G-diensten een enorme belangstelling voor mobiele televisie vanuit de consument aan.

"Hoewel de huidige mobiele netwerken de distributie van verscheidene televisiekanalen aankunnen, hebben ze hun beperkingen op het gebied van globale dekking en het aantal gebruikers die tegelijkertijd in dezelfde cel deze kanalen kunnen ontvangen," zo stelt Alcatel.

Volgens Alcatel zullen mobiele dienstverleners en omroeporganisaties daarom overwegen een additionele infrastructuur op te zetten. Hiermee kunnen ze dan op een economische manier en met de best mogelijke dekking zowel televisie als andere multimediadiensten aan hun mobiele klanten willen leveren. Dat is waar Alcatel om de hoek denkt te komen kijken. De nieuw opgerichte divisie zal volgens Alcatel de meest geschikte technologieën ontwikkelen, de noodzakelijke ecosystemen bouwen en de oplossing promoten bij mobiele dienstverleners en omroeporganisaties.

Los daarvan staat dat Endemol twee nieuwe kanalen voor de mobiele telefonie-markt gaat lanceren. Waarschijnlijk zal dat eerst in Engeland gebeuren, zo meldt de BBC. Het gaat om een Extreme Reality Channel, met vreemde clips uit de wereld van entertainment en een Comedy Channel. Endemol heeft hierover al contact met verschillende mobiele operators. Welke dat zijn is nog niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-21T07:46:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.