Microsoft start boekzoekmachine versus Google

Dit artikel delen:

Microsoft start de eerste helft van volgend jaar met een MSN Book Search (MSNBS). MHet hoop door de dienst open te houden juridische problemen waar Google nu tegenaan loopt te verkomen.

Microsoft werkt samen met de Open Content Alliance om de dienst op te zetten. Zo zullen de eerste materialen die beschikbaar komen van de database van OCA komen. General Manager Danielle Tiedt zei tegen BusinessWeek dat het bedrijf in gesprek is met andere uitgevers en bibliotheken om meer materiaal beschikbaar te kunnen stellen. Tiedt zegt ook dat Microsoft wil starten met een test met zo’n 150 duizend boeken.

Google pakte het verzamelen van zoveel mogelijk boeken anders aan. Zij wilden de indexen van boeken uit drie verschillende bibliotheken van Harvard, Stanford en Michigan op het internet publiceren, tenzij de copyrighthouder ertegen is. The Association of American Publishers, waar vijf uitgevers in verzameld zijn, en The Authors Guild, waar 8000 schrijver bij aangesloten zijn, hebben Google gevraagd om de plannen te herzien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-26T12:13:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.