Bush geeft Cerf en Kahn Medal of Freedom

Dit artikel delen:

De Amerikaanse president George Bush kent Internet-grondleggers Vinton Cerf en Robert Kahn de Medal of Freedom toe. Deze onderscheiding is de hoogste voor burgers van de Verenigde Staten en wordt woensdag uitgereikt.

Cerf en Kahn krijgen de 'vrijheidsmedaille' voor het ontwerpen van de software, eigenlijk de protocollen, die in gebruik is voor het verzenden van data over het Internet. Onderzoeker Cerf is sinds kort in dienst bij zoekmachine Google, maar is ook directeur van het ICANN (Internation Corporation for Assignede Names and Numbers). In die hoedanigheid staat hij middenin de huidige ruzie tussen de VS en de EU (samen met andere landen) over het beheer van de DNS-rootservers.

 

De Medal of Freedom is in 1945 ingesteld, maar was aanvankelijk weinig in gebruik. President John F. Kennedy zou deze onderscheiding in 1963 weer in ere hebben hersteld. Moeder Theresa en Paus Johannes Paulus III ontvingen eerder deze onderscheiding. Huidig president Bush heeft de 'vrijheidsprijs' toegekend aan CIA-directeur George J. Tenet, die een cruciale rol speelde bij het mogelijk maken van de inval in Irak in 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-07T13:02:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.