Microsoft wil RSS uitbreiden met synchronisatie

Dit artikel delen:

Microsoft ontwikkelt een extensie voor RSS waardoor universele synchronisatie van kalenders en contactlijsten mogelijk wordt. Door de extensie wordt het mogelijk om informatie uit te wisselen tussen verschillende e-mail- en kalendersystemen. De bestandsuitwisselingen kunnen zowel client- als webgebaseerd zijn.

Met de extensie, genaamd  'Simple Sharing Extensions' (Sse), kan een gebruiker zijn eigen digitale agenda gebruiken en toestaan dat de informatie tegelijk met anderen gedeeld wordt.

Sse gebruikt een sterk op rss lijkend model om de informatie tussen meerdere bronnen te synchroniseren. Ieder systeem publiceert zelf een ’feed’ met de eigen informatie en ’abonneert’ zich daarnaast op de ’feeds’ die de andere bronnen publiceren.

Als u denkt dat Sse veel overeenkomsten vertoont met Lotus Notes dan kan dit kloppen. Sse is de eerste vernieuwing ontwikkeld onder Microsofts nieuwe technisch directeur Ray Ozzie. Ozzie heeft onder andere Lotus Notes en Groove Virtual Office ontwikkeld.

Op dit moment wordt sse verder ontwikkeld binnen Microsoft door de teams achter Exchange, Outlook, MSN, Windows Mobile, Messenger en Microsoft Communicator. Microsoft zal de uiteindelijke standaard publiceren onder creative commons licentie die veelal gebruik gratis toestaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-24T10:39:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.