Gemeenten blijven achter met open source

Dit artikel delen:

De Nederlandse gemeenten blijven achter met het gebruik van open source-software voor hun website. Dat zegt leverancier van webdiensten Ematic Interactive na een scan van alle gemeentelijke websites.

De kleine gemeenten maken het meest gebruik van open source software. Van de kleine gemeenten gebruikt 44 procent open source, tegen 27 procent van de grotere gemeenten. Het lijkt daarom dat hoe kleiner het it-budget is, hoe eerder voor open source gekozen wordt.

Bijna de helft van alle gemeenten (48 procent) gebruikt Microsoft software bij de hosting van hun websites. Linux wordt door 37 procent van de gemeenten gebruikt.

Ook de webserver van Microsoft wordt door Nederlandse gemeenten het meest gebruikt, 48 procent gebruikt de webserver van Microsoft . De Apache webserver heeft een aandeel van 18 procent.

De gemeenten in de provincie Zeeland gebruiken open source software het meest. In deze provincie draait 75 procent van alle gemeentewebsites op Linux. In de provincies Utrecht, Friesland en Groningen wordt open source het minst gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-01T13:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.