Huawei-partner LXT: app kan leven redden

alarm

Een smartphone-app die het leven van de gebruiker kan redden. Dat is de opzet van de Lone worker-app van de Utrechtse app-ontwikkelaar LXT. Die Huawei-partner heeft een Android-app gebouwd die een persoon die alleen aan het werk is in een gevaarlijke omgeving moet beschermen. De app registreert bijvoorbeeld wanneer een persoon onverhoopt valt, flauwvalt of pijn heeft en slaat alarm.

De Lone Worker-app is speciaal ontwikkeld voor mensen die alleen aan het werk zijn in een risicovolle omgeving, bijvoorbeeld monteurs van machines op hoogte (valgevaar) en medewerkers die met gevaarlijke stoffen werken. De app slaat alarm als de eigenaar van het apparaat iets overkomt.

Ook meet de app via bewegingssensoren in de smartphone of de persoon beweegt. Als dat niet het geval is, bijvoorbeeld bij flauwvallen, wordt ook alarm geslagen. De app kan via audio detecteren of de eigenaar iets overkomt. Bijvoorbeeld bij een hard geluid of een schreeuw. De app draait op een smartphone in een extra-stevige behuizing of hoes.

Alarm

Bij een val of gevaarlijke situatie gaat een alarm af en wordt verbinding gelegd met een meldkamer of collega’s, die vervolgens in actie moeten komen. In de toekomst komt er ook een iOS-versie van de app.

De Lone worker-app werd gedemonstreerd tijdens Infosecurity en Data & Cloud Expo 2018 in de Utrechtse Jaarbeurs. Bekijk de video waarin Dennis Henkes, mede-oprichter van LXT laat zien hoe de app werkt.  

LXT toont de Lone worker-app die levens kan redden

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-09T14:24:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.