Sinterklaascadeaus te laat door ICT-storing PostNL

Door een ict-storing bij PostNL zullen maandag 5 december 2016 niet alle pakketten bezorgd worden. Volgens een woordvoerder van het bedrijf worden maximaal veertiduizend pakketten pas na pakjesavond bezorgd. Het postbedrijf zet alle zeilen bij om vandaag nog vijfhonderdduizend pakketten te bezorgen. Maar als gevolg van de storing zullen sinterklaascadeaus te laat komen.

'Er is vannacht een ict-storing geweest. Die heeft gevolgen gehad voor de processen in al onze achttien sorteercentra', meldt een woordvoerder aan Computable. Ze kan op dit moment niet zeggen in welk systeem de storing plaatsvond. 'Dat wordt nog onderzocht.'

PostNL verwerkte en bezorgde afgelopen week een recordaantal pakketten in verband met Sinterklaas. De week voor pakjesavond is traditioneel één van de drukste weken voor net bedrijf. In één week sorteert en bezorgde het bedrijf vijf miljoen pakketten.

PostNL dat 29 november 2016 nog een persbericht uitstuurde over dat record, meldde toen dat Sinterklaas volop online winkelt en ook gebruik maakt van de verschillende bezorgopties die het bedrijf biedt. Er wordt bijvoorbeeld ook op maandag en in de avonduren bezorgd.

Recordweek

‘Onze sorteercentra draaien door het hele land op volle kracht. De week voor sinterklaas zijn er 3800 pakketbezorgers op pad, dat zijn er 600 meer dan op een normale bezorgdag’, zei Gerrit Mastenbroek, directeur PostNL Pakketten.' Mastenbroek zegt in dat bericht dat er in de recordweek dagelijks bij één op de zeven huishoudens een pakketbezorger van PostNL voor de deur stond om een pakketje af te geven.

Reactie PostNL

PostNL laat na extra vragen van Computable op 6 december 206 nog weten dat de storing niet gerelateerd is aan de drukte rond Sinterklaas.

'De grootste drukte rondom Sinterklaas heeft plaatsgevonden in de afgelopen weken. Vorige week zijn er meer dan 5 miljoen pakketten bezorgd en de week daarvoor 4,2 miljoen. De storing vond plaats na die drukste weken', laat een woordvoerder weten.

Het bedrijf wil niet ingaan op verdere vragen over de ict-storing.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-05T17:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.