ICT'ers vechten met fotomodellen om visa

Congreslid Anthony Weiner wil dat meer ict'ers naar de Verenigde Staten kunnen komen. Om dat te bereiken, wil hij dat ict'ers en fotomodellen niet meer om hetzelfde visum hoeven te vechten.

Nederlandse ict'ers die in de Verenigde Staten willen werken, mogen blij zijn als ze een visum kunnen bemachtigen. Het aantal visa dat wordt afgegeven is sinds vier jaar sterk gelimiteerd. Bovendien moet de ict'er de beschikbare hoeveelheid H-1B-visa delen met meisjes die modellenwerk doen. Congreslid Anthony Weiner wil daar iets aan doen.

Om het tekort te ondervangen heeft Weiner een voorstel ingediend waarbij modellen niet langer in dezelfde categorie zouden vallen als ict'ers. Dat zien de andere leden niet zitten. Het voorstel dat in de wandelgangen de ‘Ugly American Act' genoemd wordt, zou bevestigen dat er te weinig mooie Amerikaanse meisjes zijn om het modellenwerk te doen.

Volgens Weiner echter, kost elke fotoshoot gemiddeld 100.000 dollar. Geld dat in het buitenland wordt gespendeerd als de fotomodellen de VS niet binnengelaten worden. Daarom zou de wetswijziging om New York - dat traditioneel een belangrijke textielsector heeft - concurrerend te houden.

Vorig jaar beklaagde Bill Gates zich nog over de hoeveelheid visa die jaarlijks wordt uitgereikt. Hij pleitte toen voor een ‘open-deur'-beleid om de invoer van wetenschappelijk talent te vergroten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Tja, Ik zie ook liever een fotomodel dan een IT-er ;)

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-25T11:13:00.000Z Heleen van Roon
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.