Reorganisatie Dell kost tientallen banen

Enkele tientallen medewerkers van Dell Nederland komen op straat te staan. Dat is de uitkomst van de aangekondigde reorganisatie bij het Nederlandse hoofdkantoor van de computerfabrikant.

De reorganisatie bij Dell Nederland kost enkele tientallen medewerkers hun baan. Dat is de uitkomst van een reorganisatie van de computerfabrikant op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam.

Dell kondigde in mei 2008 aan 140 banen te schrappen in Nederland. Het gaat voornamelijk om marketingfuncties en medewerkers van de afdelingen Finance en Costumer care. Inmiddels zijn de werknemers ingelicht over de uitkomst van die reorganisatie. Tijdelijke contracten zijn niet verlengd. Er zijn werknemers overgeplaatst naar nieuwe functies binnen het bedrijf en er is bemiddeld voor plaatsing van medewerkers bij andere bedrijven. Een woordvoerder kan niet zeggen om hoeveel gedwongen ontslagen het precies gaat, maar schat het aantal op enkele tientallen. Voor de vaste medewerkers die gedwongen zijn te vertrekken, ligt een sociaal plan klaar.

De reorganisatie maakt deel uit van een wereldwijde inkrimping van het personeelsbestand van de computerfabrikant. Wereldwijd worden 8800 banen geschrapt, dat is ongeveer een tiende van het personeelsbestand. De woordvoerder laat namens de directie weten dat de Nederlandse bedrijfsleiding niet ontevreden is over de afloop van de reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-12T12:03:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.