Managed hosting door True

Oud-ICT-baas van Belastingdienst leidt TSS

 

Belastingdienst fiscus

Gerrit Oosterhof wordt algemeen directeur van dienstverlener Total Specific Solutions (TSS). Hij gaf voorheen leiding aan een grootschalige reorganisatie bij de Belastingdienst en was operationeel directeur van Getronics PinkRoccade. PinkRoccade wordt binnenkort onderdeel van TSS.

Ict-dienstverlener Total Specific Solutions (TSS) krijgt een nieuwe algemeen directeur. Gerrit Oosterhof treedt in dienst per 1 januari 2009 en vormt dan samen met financieel directeur Matthieu van Amerongen de directie van het bedrijf.

Belastingdienst

Oosterhof was tot kortgeleden voorzitter van het managementteam van het Centrum voor ICT van de Belastingdienst. Daar gaf hij leiding aan een grootschalige reorganisatie. De dienst ligt al geruime tijd onder vuur door enkele incidenten waaruit blijkt dat de ict-organisatie niet op orde is. Staatssecretaris Jan Kees de Jager besloot daarom begin 2008 bij de dienst in te grijpen. Hij stelde er een chief information officer (cio) aan en wil alle managers op ict-cursus sturen.

PinkRoccade

TSS kwam laatst in het nieuws door de overname van Getronics'divisie Business Solutions. Die organisatie gaat verder onder de namen PinkRoccade Local Government en PinkRoccade Healthcare. Oosterhof is een oude bekende van PinkRoccade. Voordat hij bij de Belastingdienst in dienst trad, werkte acht jaar bij PinkRoccade en Getronics PinkRoccade. Hij bekleedde daar onder meer de functie van operationeel directeur.

Na de overname van Business Solutions telt Total Specific Solutions ongeveer 1700 medewerkers. Het bedrijf behaalt dan een omzet van rond de 180 miljoen euro. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de ondernemingsraad van Getronics.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2811164). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 
Vacatures bij Belastingdienst

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.