Alle managers Belastingdienst op ICT-cursus

Dit artikel delen:

Bijna 1500 managers en teamleiders bij de Belastingdienst moeten op ict-bijscholingscursus. Daartoe heeft staatssecretaris Jan Kees de Jager besloten. Het plan maakt deel uit van de zogenoemde vereenvoudigingsoperatie bij de Belastingdienst.

Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager stuurt alle managers en teamleiders bij de Belastingdienst op ict-bijscholingscursus. Dat laat De Jager weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Het gaat om ongeveer 150 regionale en facilitaire managers en 1300 teamleiders. De bijscholingscursus maakt deel uit van de vereenvoudigingsoperatie bij de Belastingdienst. In het kader hiervan is ook Wim Sijstermans aangesteld als cio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vanaf de wal durf ik hier best anoniem te roepen dat dit veel weg heeft van een maatregel met veel uiterlijk vertoon, die verder weinig inhoudelijk oplost.

Ik ben ook wel benieuwd welke cursus ze krijgen. Hoe dit gaat passen in de nieuwe strategie.

Ik heb niets tegen opleidingen. Ik denk ook dat veel ICT?rs baat hebben bij een goede opleiding. En dat je moet investeren in de mensen. Maar doelloos tig mensen op een cursus sturen is niet effectief.


Ik ben bang dat dit weer window-dressing wordt. Dat vele ambtenaren de opleiding zien als een dagje uit met de stichting.

(of krijgt ieder nu een buzz hype "soa voor managers opleiding", waar de meeste niets aan hebben)

Zonde want het kan ook anders:
- Wat is de strategie van het bedrijf / de gewenste situatie.
- Wat is de rol van de medewerker / afd om dit te behalen.
- Wat zijn de huidige skills en competenties van de medewerker(s) / afdeling.
- En dan pas wat kan je aanbieden om de gewenste skills/competentie te bereiken.
- En dan meten of je de gewenste resultaat hebt bereikt. Voor de individue en voor de organisatie. Laten we zeggen een ROI.


Anomien durf ik best wel te zeggen dat ik een behoorlijk aantal teamleiders ken, bij de belastingdienst, die HELEMAAL niks met IT hebben en die ook zeer ONwelwillend staan tegenover een cursus op IT gebied.
Maar ja, Jan Kees moet ook werken met de erfenis van zijn voorgangers.

Het is niet zozeer dat de managers geen kennis hebben van ICT, maar m.i. is het een cultuurprobleem. Een cursus ICT geeft geen oplossing aan de problemen.

Geef de managers een Managementopleiding en durf eens managers in te zetten in een rol die ze wel goed kunnen uitvoeren.

1500 managers en teamleiders??? Ben ik de enige die dat nogal veel vind.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-16T16:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.