KPN benoemt Nederlandse directeur en CFO

Telecomleverancier KPN stelt per 15 februari 2012 Joost Farwerck aan als managing director Nederland en Godert Vinkesteijn als cfo Nederland. Beide heren zijn al sinds begin jaren negentig werkzaam voor het KPN-concern. Met de aanstellingen wil KPN aan het eind van 2012 zijn marktaandelen in de Nederlandse mobiele consumentenmarkt en in de breedbandmarkt hebben gestabiliseerd en de kostenbasis hebben verbeterd.

‘Het plan van aanpak om de Nederlandse activiteiten te versterken is nu een feit en Farwerck gaat leiding geven aan deze initiatieven', aldus KPN-ceo Eelco Blok. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat KPN met beide aanstellingen sterker uit het overgangsjaar 2012 zal komen.' De functies van Farwerck en Vinkesteijn zijn nieuw. Na teleurstellende jaarcijfers en mindere verwachtingen voor 2012 voor de Nederlandse markt besloot Blok om voor de thuismarkt een eigen managementteam aan te stellen.

Farwerck en Vinkesteijn

Joost Farwerck begon zijn loopbaan bij KPN in 1994. Hij deed veel ervaring op in zowel commerciële managementfuncties als aan de operationele kant van het bedrijf. Zo gaf hij jarenlang leiding aan Wholesale & Operations, het netwerkbedrijf van KPN in Nederland (nu met alle ondersteunende ict-activiteiten ondergebracht in NetCo). In zijn huidige functie stuurt hij binnen het zogeheten Executive Committee de divisie Consumenten Thuis aan.

Collega Executive Committee-lid Godert Vinkesteijn heeft vele jaren ervaring in financiële managementfuncties. Zo was hij cfo van KPN Mobile en vervulde hij ruim vier jaar lang dezelfde rol bij KPN's Duitse dochter E-Plus Gruppe. Godert Vinkesteijn trad in 1991 in dienst bij de toenmalige PTT.

Carla Smits-Nusteling

Eerder zei de cfo voor de totale KPN-groep Carla Smits-Nusteling haar baan op. Zij zal per 1 april 2012 niet meer bij het telecombedrijf werkzaam zijn. Voor haar is nog geen opvolger gevonden. Na haar vertrek zullen haar taken tijdelijk worden waargenomen door Eric Hageman, topman van KPN België, en Steven van Schilfgaarde, die het voormalig Getronics, nu KPN Corporate Market leidt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Pyramides bouwen, daar zijn ze altijd al goed in geweest bij KPN. Probleem gesignaleerd: extra managementlaag erbij, dan gaat het allemaal veel efficiënter en blijft de top tenminste uit de wind!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-09T09:15:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.