Managed hosting door True

ICT Automatisering boekt fors verlies

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Ict-dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht heeft over 2011 een verlies geboekt van 8,1 miljoen euro. Oorzaak is een afboeking op de waarde van de Duitse activiteiten van 10,2 miljoen euro. De totale omzet daalde met 5 procent naar 80,2 miljoen euro. De omzet in Duitsland viel met 31 procent terug naar 15,3 miljoen euro.

In Duitsland had ICT Automatisering nog steeds te maken met de gevolgen van het weglopen van een belangrijk deel van het personeel in 2010. Door de schaarste op de Duitse arbeidsmarkt, kon dit bedrijfsonderdeel in 2011 opnieuw niet bijdragen aan de winstgevendheid. In Nederland liepen de zaken veel beter. Vooral de dochterondernemingen Humiq en Improve presteerden goed.

Voor 2012 is ICT Automatisering niet optimistisch. De daling van de vraag naar diensten uit de tweede helft van 2011 zet zich in de eerste maanden van 2012 door. De onderneming ziet geen tekenen van marktherstel. Over het bedrijfsresultaat aan het einde van dit jaar durft het bedrijf geen uitspraken te doen.

Minder werk

In Duitsland is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Doordat belangrijke klanten opdrachten misliepen, is daar ook voor ICT Automatisering minder werk. Autofabrikanten doen het er tot nu toe goed, maar het is de vraag of dit heel 2012 zo blijft. De arbeidsmarkt voor ict'ers blijft in 2012 in Duitsland krap. De onderneming verwacht niet dat Duitsland in 2012 bijdraagt aan de winst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4457932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Oorzaak is ook een afboeking van 2.3 miljoen die een zojuist ge-emigreerde werknemer achterover gedrukt heeft.. 25% van je verlies is dus gekomen door stomweg niet opletten.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×