Aantal ICT-vacatures blijft op dieptepunt

Het online vacatureaanbod in de ict-sector schommelt rond het laagste niveau in zeven jaar tijd. Het aantal vacatures bereikte zijn dieptepunt in juni en blijft, na een minimale stijging in de maand juli, in augustus 2012 steken op 73 punten. Dat is 13 punten lager dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt.

De Monster Employment Index Europe geeft een indicatie van het aantal online vacatures in de ict-sector op 1400 gespecialiseerde Europese vacaturesites. De index werd voor het eerst gepubliceerd in juni 2005. De basis voor de index is het aantal online vacatures in december 2004. Met een waarde van 73 staat de index voor Nederland welgeteld één indexpunt boven het dieptepunt sinds de start zeven jaar geleden.

‘Na weer een maand van afname van het totaal aantal vacatures ten opzichte van vorig jaar, kunnen we troost putten uit het feit dat we te maken hebben met de kleinste daling van de afgelopen zes maanden', zegt algemeen directeur Warren Hammond van Monsterboard.nl. ‘De snelheid lijkt er een beetje uit. Ook zien we hoopgevende signalen in de lichte stijging van het aantal vacatures bij banken en verzekeraars en een toename in het aanbod van posities op lagere niveaus. De online wervingsactiviteiten lijken zich in Nederland te stabiliseren, ondanks de onrust op economisch en politiek gebied.'

De afgelopen twaalf maanden daalde het vacatureaanbod in de ict-sector met 13 punten, een daling van 15 procent. Al enkele maanden schommelt de index iets boven het laagste niveau sinds de start van de index in 2005. Vanaf januari van dit jaar daalde het aanbod met 7 punten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een nieuwe ontslaggolf gaat door de Nederlandse automatiseringswereld.
http://fd.nl/ondernemen/523171-1209/ontslaggolf-treft-nederlandse-it-wereld

Mooi Kees, dan hoeft computable tenminste geen artikellen over het tekort aan ICTers meer te plaatsen.
Ik lees in het door jou verwezen artikel dat Cap begint met de 'oudere relatief dure' werknemers te dumpen.
Ook heel goed van die ouwe bokken heb je toch aleen maar last, liever een paar jochies van 16 (tegenwoordig kunnen ze dan al een rijbewijs halen) die niet zeuren over secondaire arbeidsvoorwaarden en vanzelfsprekend veel meer ervaring en deskundigheid hebben dan de pensionadas in spe.

Ik voorzie gouden tijden voor de ZZPers en kleine detacheerders die niet zwamverhalen over kwaliteit houden maar gewoon naar behoren hun werk doen.

Pascal,

Zeer herkenbaar wat je schrijft. Er wordt veel te snel afscheid genomen van de ervaren en in de ogen van de organisaties "dure jongens".

Maar er wordt wel vergeten dat deze heren en dames wel de kennis,kunde en ervaring in pacht hebben.

Een blik jonkies open trekken gaat niet het probleem oplossen. Voor dat je deze op een redelijk niveau hebt ben je ook jaren verder. En dit komt natuurlijk de kwaliteit niet ten goede.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-11T14:52:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.