Vanessa Engelhart wint IT Hero Award 2013

IT Hero Award 2013

Vanessa Engelhart (tweede van links) neemt de prijs in ontvangst.

Business consultant Vanessa Engelhart van EQIP Consultancy is tijdens het Management & IT Symposium uitgeroepen tot it-held van het jaar. Zij ontving deze prijs voor haar bijdrage aan de promotie van het ict-vakgebied. Tijdens het symposium werden ook nog de ASL BiSL Trofee 2013 en de IT Co-creation Award 2013 uitgereikt.

Vanessa Engelhart staat met regelmaat voor de klas om jonge kinderen en vooral meisjes te interesseren voor techniek. Keer op keer kreeg ze van docenten en decanen te horen dat het zo lastig is om uit te leggen wat een leerling met techniek kan. Vanuit haar passie voor haar vak is daarom het bordspel [CTRL] A - Het ICT Rollen Spel ontstaan. Het spel laat jongeren kennismaken met het ontwikkelen van een product of dienst van A tot Z. Daarnaast informeert het jongeren over het vak ict, de bijbehorende functies en het maatschappelijke belang van ict in onze samenleving. Tot slot enthousiastmeert het leerlingen voor een studie en carrière in de techniek.

De jury, bestaande uit uit Durk Jan van de Bruin, oprichter van Startpagina.nl, Henkjan Smits, Business X-Factor en Frits Bussemaker, CIONET/iPoort en betrokken bij diverse ict-verenigingen, is van mening dat Engelhart een zeer waardevolle bijdrage levert aan de promotie van het vakgebied van ict. ‘Met de wereldwijde digitale transitie is het van groot belang dat we de komende generaties weten te enthousiasmeren voor een carrière als ict-professional. Haar aanpak werkt, is schaalbaar en maakt haar zelf tot rolmodel.’

Vermeldenswaardige nominaties

De zoektocht voor de IT Hero Award 2013 werd samen met Computable gedaan. Eerder waren er al tien voordrachten door de redactie doorgestuurd naar de jury. De organisatie heeft diverse mooie nominaties ontvangen die vermeldenswaardig zijn. Zo diende de Hogeschool Utrecht ilanga101 in. Dit is een internettoepassing waarmee kinderen op pad kunnen gaan om energiebesparingen te noteren in hun eigen leefomgeving. Zelfstandig ondernemer Abbe Dijkstra was voorgedragen voor zijn vermogen om ouderen enthousiast te maken voor computeren.

Ook een voordracht was de Sneldiagnose App voor inzicht in het zorgpad bij darmkankerpatienten. Dit is volgens de jury een co-creatie van vier it-helden: Leon Moons (specialist), Jan Christiaan Huysman (programmamanager UMCU), Vincent Schot (projectmanager) en Hilda Folkerts (programmamanager Sneldiagnose). Tot slot haalde de jury de voordracht van Rijks-cio Maarten Hillenaar aan voor zijn inzet om samenwerking tussen de departementen daadwerkelijk gestalte te geven.

ASL BiSL Trofee en IT Co-creation Award

Tijdens het Management & IT Symposium werden ook de ASL BiSL Trofee 2013 en de De IT Co-creation Award 2013 uitgereikt. De ASL BiSL Trofee 2013 wordt toegekend aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de vakgebieden applicatiemanagement en/of business informatiemanagement. Winnaar was professor Maarten Looijen die als grondlegger van het functioneel-beheerdenken de prijs won. De IT Co-creation award 2013 ging naar het Kadaster. Stella Kuin nam de prijs namens de organisatie in ontvangst. De IT Co-creation Award is in het leven geroepen voor it-projecten waar samenwerking, open innovatie en gedeelde verantwoordelijkheid centraal staan.

Vanessa Engelhart Winnares IT Hero Award 2013

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik ben zooooo trots op je zusje!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-13T10:33:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.