Ballmer koopt basketbalclub Clippers

Oud-Microsoft-topman betaalt recordbedrag van 2 miljard dollar

Oud-Microsoft-topman Steve Ballmer is de nieuwe eigenaar van de Amerikaanse basketbalclub Los Angeles Clippers. Hij koopt dat team voor een recordbedrag van 2 miljard dollar, bijna 1,4 miljard euro. Ballmer neemt de club over van zakenman Donald Sterling. Sterling was 33 jaar lang eigenaar van de club, maar raakte in opspraak na racistische opmerkingen over Afro-Amerikaanse spelers. De Amerikaanse basketbalbond (NBA) gaf Sterling een levenslang stadionverbod, waarop Sterling besloot de club te verkopen.

De twee miljard dollar die Ballmer neertelt is volgens de NOS de op-één-na-hoogste prijs die ooit betaald is voor een sportclub in Noord-Amerika. Alleen honkbalclub Los Angeles Dodgers bracht meer op. Die club werd voor 2,1 miljard dollar, ruim 1,43 miljard euro, verkocht. Het oude recordbedrag dat voor een basketbalclub werd betaald, stond op 550 miljoen dollar. Dat bedrag werd begin 2014 neergeteld voor de Milwaukee Bucks.

De boomlange Ballmer is een groot basketballiefhebber. Bovendien heeft hij het geld om een paar miljard dollar uit te geven aan zijn liefhebberij. In 2013 werd zijn vermogen geschat op ongeveer 15 miljard dollar. Daarmee eindigde hij op de 51-ste plaats in de top-100-lijst van rijkste mensen ter wereld van zakenblad Forbes.

Ballmer maakte eind augustus 2013 bekend dat hij binnen een jaar tijd volledig zou terugtreden bij het softwarebedrijf waar hij sinds januari 2000 ceo was. Begin februari 2014 stelde Microsoft Satya Nedella aan als nieuwe ceo.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is naar mijn idee geen ICT of technisch nieuws.

Dat Ballmer een zwak heeft voor basketbal prima, maar ik zie de nieuwswaarde niet.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-30T13:43:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.