Aantal PHP-vacatures groeit harder dan .Net

Het aantal vacatures voor php-programmeurs is de afgelopen twee jaar harder gestegen dan het aantal vacatures voor .Net-specialisten. Dat blijkt uit een analyse van het aantal vacatures in de periode van januari 2012 tot en met januari 2014. Die laat zien dat het aantal php-vacatures de afgelopen twee jaar met 68 procent is gestegen. Diezelfde periode steeg het aantal vacatures voor .Net-specialisten met 43 procent. Dat constateert iSense ICT Professionals op basis van gegevens van Jobfeed. Volgens de detacheerder lijkt de stijging van .Net-vacatures in de eerste vijf maanden van 2014 te stagneren, terwijl het aanbod van php-vacatures in die periode wel toenam.

Volgens iSense zijn in de periode van januari 2012 tot en met januari 2014 maandelijks gemiddeld 56 meer php-vacatures geplaatst dan .Net-vacatures. Volgens de gegevens van Jobfeed is in de loop van 2014 het aantal vacatures voor php-programmeurs en .Net-programmeurs steeds verder uit elkaar gegroeid. 'In de eerste vijf maanden van 2014 werden er gemiddeld zelfs 130 vacatures meer voor php- programmeurs geplaatst. De uitschieter op het gebied van geplaatste vacatures was de maand april. In april 2014 werden er voor .Net-programmeurs 587 vacatures en voor PHP-programmeurs 783 vacatures online gezet. Een verschil van bijna tweehonderd vacatures.'

Scheve verhoudingen

Marco Berkhout, partner bij iSense en eindverantwoordelijk voor de recruitmentspecialisten binnen iSense: 'Het is opvallend dat wij juist een grotere vraag naar .Net-programmeurs signaleren. Dit kan te verklaren zijn doordat de vraag naar .Net programmeurs veelal vanuit grotere bedrijven komt. Zij plaatsen vaak één vacature, terwijl zij meerdere mensen zoeken.'

Volgens Berkhout is de vraag naar php-programmeurs meer over kleinere bedrijven verspreid. 'Het aantal kleinere bedrijven dat php-programmeurs zoekt is dus groter, maar er staat per vacature meestal slechts één positie open. De vraag naar php-programmeurs lijkt hierdoor groter dan die naar .Net-programmeurs, terwijl dit in werkelijkheid niet zo hoeft te zijn. Het aantal vacatures zegt namelijk niet per definitie iets over het aantal openstaande posities. Dit laatste geeft de werkelijke vraag veel beter weer', aldus Berkhout.

Hoogtijdagen .Net

iSense concludeert dat de vraag naar php-programmeurs niet altijd groter is geweest. In de periode mei 2012 tot en met augustus 2012 werden er meer vacatures voor .Net-programmeurs online gezet. 'Dit is tot nu toe de enige periode waarin het aantal geplaatste vacatures voor .Net-programmeurs groter was dan het aantal geplaatste vacatures voor php-programmeurs.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laatst las ik dat het aantal IIS installaties het aantal Apache installaties voorbij aan het streven is. Dan is het vreemd dat het aantal .Net programmeurs minder stijgen dan het aantal php-programmeurs. Maar de verklaring van iSense snijdt zeker hout.

Vreemde vergelijking. .NET is een programming framework. PHP is een scriptaal voor dynamische webpagina generatie.

Felix, vanzelfsprekend heb je natuurlijk gelijk.
Helaas is het niveau van ontwikkelaars de laatste jaren zo bedroevend geworden dat zij dit onderscheid niet meer weten te maken.
(Je wil niet weten hoeveel lui in de problemen komen omdat zij php gebruiken voor geautomatiseerde administratieve taken)
Wat natuurlijk niet wegneemt dat er wellicht nog meer vraag is gekomen naar meer websites.
Op zich zou ik dat nog niet eens zo erg vinden als da spul niet ontwikkeld zou worden onder allerlij bagger frameworks, zelfde verhaal als dotNet wat dat betreft.
C# is best een hele verbetering tov java maar c# != dotNet he.

@felix Gaat het artikel niet gewoon over de vraag naar onwikkelaars op diverse omgevingen? Ik mis Java trouwens, dacht daar ook altijd veel vraag naar was.

Atillav,

PHP draait ook gewoon op Windows servers hoor.

Felix, het gebeurt niet vaak, maar .NET en PHP hebben wel degelijk overlap. Ik heb met een project te maken waarbij zowel .NET componenten voor websites worden gemaakt alsmede PHP. PHP is in dat opzicht gewoon een concurrent voor .NET. PHP wordt wel alleen voor het web gebruikt waarbij .NET veel breder inzetbaar is. Maar je kunt met PHP perfect .NET dingen nabouwen (vanuit eindgebruikers perspectief) en vica versa.

Pascal, je generaliseert en valt in de herhaling door het huidige niveau van ontwikkelaars bedroevend te noemen. Dat zegt meer over het wervingsproces of het eco-systeem waarin je je bevind. Toegegeven, het was niet makkelijk, maar nu heb ik wel een team bij elkaar die allemaal gewoon goed zijn en hoge kwaliteit leveren. PHP-ers, .NETters, T-SQL-lers en javascripters (en alles wat daarmee gemaakt wordt)

Dus als je ze niet ziet/vind, dan ligt dat ergens anders aan.

@Pascal laten we Java er buiten houden

@Felix PHP wordt ook als brug gebruikt voor Android en MySQL. Ik zou je niet alleen beperken tot de gedachte dat php alleen voor websites wordt gebruikt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-06-26T11:48:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.