Politie zoekt ruim vijftig ICT'ers

De politie is een landelijke campagne gestart voor de werving van ict’ers. Het gaat om verschillende vacatures; van systeembeheerder tot tester en van informatie-analist tot ict-projectmanager. Er wordt gezocht naar ict'ers met verschillende opleidingniveau's en achtergronden. De vacatures zijn bovendien verdeeld over verschillende plaatsen in Nederland. De wervingsite van de politie telt ruim vijftig vacatures.

De politie schrijft in een bericht over de campagne: 'Informatievoorziening is cruciaal binnen het politiewerk. De politieorganisatie moet op elk moment kunnen vertrouwen op informatie uit de meest complexe netwerksystemen en databases.'

De organisatie benadrukt dat met de omvorming naar de nationale politie er in de komende jaren veel op ict-gebied moet veranderen om de systemen van alle voormalige korpsen te integreren. Op de wervingsite staan opvallend veel vacatures voor 'Systeembeheerder Windows'. Het gaat om posities bij korpsen in verschillende plaatsen.

De campagne richt zich niet alleen op de actieve banenzoeker. De politie wil zich ook profileren als interessante werkgever voor ict'ers die niet actief op zoek zijn naar een andere baan. Naast advertenties in ict-vakmedia, bij specifieke inhoudelijke ict-blogs op LinkedIn wordt de campagne ook gedeeld via abri’s, billboards en op de radio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zie ook: https://www.kombijdepolitie.nl/vacatures/Pages/AndereVacatures.aspx/?pgVac=1&fVac=POLAC_Vakgebied:ICT

Een kleine willekeurige greep gesorteerd op beloning :

senior ICT- architect informatiebeveiliging € 5074,- (schaal 12 Bbp)
senior projectmanager € 5074,- (schaal 12 Bbp)
senior ontwerper/bouwer € 4507,- (schaal 11 Bbp)
beheerarchitect € 4507,- (schaal 11 Bbp)
informatieanalist € 3987,- (schaal 10 Bbp)
database administrator € 3659,- (schaal 9 Bbp)
softwareontwikkelaar technisch applicatiebeheer € 3659,- (schaal 9 Bbp)
senior systeembeheerder Unix/Linux € 3347,- (schaal 8)
senior netwerkbeheerder € 3347,- (schaal 8 Bbp)
senior systeembeheerder SAN Storage € 3347,- (schaal 8 Bbp)
systeembeheerder Windows € 2953, - (schaal 7Bbp)
systeembeheerder Unix/Linux € 2953,- (schaal 7 Bbp)

Vraag is: zijn deze tarieven marktconform ?

Freelancers kunnen ook makkelijk door politie ingezet worden.
https://app.inhuurdeskpolitie.nl

Tarieven die je kunt bedingen zijn goed, maar het gaat wel via een koude aanbesteding.

Bijna dagelijks worden hier freelance opdrachten gepost. Als je goed aan de gestelde eisen voldoet kun je voor een heel redelijk tarief aan de slag.

@kj ... om dat te bepalen moet je mijns inziens naar het totaalplaatje kijken.
- gaan deze tarieven over een 40, 38 of 26 urige werkweek
- zitten er 13e maand, vakantiegeld, bonussen bij
- hoeveel vakantiedagen kent deze CAO
- eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden als auto/ov van de zaak, mogelijkheden thuiswerk, opleidingsbudget, premievrij pensioen etc


Ik heb dit soort berekeningen wel eens proberen te maken bij het veranderen van baan, en dat valt niet altijd mee heb ik gemerkt.

Naar mijn mening zijn de salarissen aan de lage kant. Zeker in aanmerking genomen dat er geen leaseauto etc bij zit. Het gaat bij de overheid wel vaak om 36 uur ipv 40 uur en ook een behoorlijk aantal ATV dagen bovenop de wettelijke dagen.
Mijn ervaring is dat er geen 13e maand en bonussen bij de overheid aangeboden worden, wel zijn er ruime mogelijkheden tot thuiswerken. Al met al is het plaatje dus: lager salaris, maar veel vrije tijd. Dat kan ook heel wat waard zijn!

@kj
De genoemde salarissen in je overzicht zijn maxima. Dat is dus het maximum in jouw functiegroep waar je bij de Politie naar door kunt groeien.

"Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 5074,- (schaal 12 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring. De politie kent prima primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 8% eindejaarsuitkering, een breed scala aan collectieve verzekeringen en opleidingsmogelijkheden."

Is bij 36 uur. Omgerekend naar 40 uur is het maximum dan 5637. Ook een vaste eindejaarsuitkering hoort er bij.

@Rik
Bedankt! Dat dacht ik namelijk ook al. 17 jaar terug werkte ik al voor de overheid en kreeg toen al schaal 10 max voor een beheerjob. De facto lijken de salarissen dus zelfs minder te zijn geworden in vergelijking met toen.

Inderdaad dat zijn de maxima.
Dus grote kans dat het salaris niet markt conform is.
systeembeheerder Windows € 2953, - (schaal 7Bbp)
systeembeheerder Unix/Linux € 2953,- (schaal 7 Bbp)

Systeembeheer nog niet eens 3 (en dat is dus maximaal).
Ik kan me voorstellen dat iemand die aan die vacature voldoet (als je de eisen is bekijkt) meer verdient elders + een lease auto krijgt..

Als de Politie goed bekwaam personeel binnen heeft gehaald, en af en toe gebeurt dat, ondanks dat de salaris aan de lage kant is. Wordt je zo gefrustreerd van de organisatie, dat je binnen 1 à 2 jaar weer ontslag neemt.

Dat is in ieder geval mijn ervaring.

De constateringen zijn juist. De vergoedingen zijn niet slecht, maar getalenteerde professionals trek je er niet mee. Waarom dacht je dan de de overheid met de 'zoveelste' mislukte ICT projecten heeft te kampen. De miljoenen die de projecten kosten worden door niet door hoogvliegers geimplementeerd, maar door vaders die klokslag 17:00 naar huis gaan.

Niets mis met vaders die om 17:00 naar huis gaan...
De mislukte ICT projecten bij de overheid komen door slecht management van eisen en verwachtingen en het niet luisteren naar de ICT experts. Om dat te verbeteren hoef je echt niet over te werken.
Ook inhuur van grote externe partijen die alleen maar zoveel mogelijk willen verdienen
(uren maken) draagt niet bij tot een goed eindresultaat.
Als je begint met doelen die binnen een jaar realiseerbaar zijn en je probeert niet de organisatie te wijzigen door middel van ICT (wat vaak gebeurd en een hoop weerstand oproept) zie ik de overheid al snel succesvoller worden.

Hmmm, succes, als ik naar de advertenties kijk die ze plaatsen moet je erg veel weten en kunnen en dat vervolgens ruim onder de marktprijs aanbieden. ..... en wat krijg je dan?
Yup, niet wat je eigenlijk wilt hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-07-01T17:04:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.