CEO softwareleverancier CCS Van Beek stapt op

Pieter-Paul van Beek

Pieter-Paul van Beek, ceo en mede-eigenaar van verzekeringssoftwareleverancier Combined Computer Services (CCS) uit Woerden, legt per 18 april zijn functie neer. Ook verkoopt hij zijn aandelen aan aandeelhouder Avedon Capital Partners. De huidige coo Jan Bakker volgt hem ad interim op tot er een nieuwe ceo is gevonden. Van Beek blijft tot en met juni als adviseur aan CCS verbonden om Bakker te ondersteunen.

Van Beek: ‘Ik ben er trots op dat ik als mede-eigenaar en ceo ruim tien jaar lang deel heb mogen uitmaken van de ontwikkeling van deze onderneming. In de afgelopen jaren hebben we het bedrijf structureel gereorganiseerd. CCS heeft vorig jaar zijn financiële doelstellingen gehaald en een groot deel van zijn strategie gerealiseerd. Nu de onderneming er weer goed voor staat en klaar is voor de volgende fase van verdere groei, is voor mij het moment gekomen om een nieuwe stap in mijn persoonlijke en professionele leven te zetten.’
Wat hij na juni gaat doen, weet Van Beek nog niet. Afgelopen maandag 3 april vertelt hij bij een personeelsbijeenkomst dat hij gaat genieten van een ‘lekkere, lange zomervakantie’.

Een woordvoerder benadrukt dat het enkel gaat om een personele wisseling en dat er aan de plannen en de internationale koers die het softwarebedrijf wil varen niets verandert en dat deze verder uitgerold en vormgegeven wordt. In 2015 sprak Computable met Van Beek over deze koerswisseling en de internationale ambities.

Wederom directiewisseling

Het nieuws volgt op de aankondiging in december 2015 dat de directie per direct zou wijzigen. Oorzaak hiervoor was de investering afkomstig van Avedon Capital Partners, de in 2011 afgesplitste investeringstak van NIBC Bank. De organisatie wilde zich hierna verder voorbereiden op internationale groei. Om dit te realiseren, ging toenmalig directeur Menno Oerlemans zich richten op een internationale adviestak voor raden van bestuur. Ook werd er gekozen voor een vierkoppige directie waarbinnen commercieel directeur Jan van der Struik in het najaar van 2016 opstapte. 

De overige drie directieleden zijn nog steeds bij CCS werkzaam. De huidige directie bestaat hierdoor uit de nu vertrekkende Pieter-Paul van Beek (ceo), Koen van Kooperen (cfo) en coo Jan Bakker die voorlopig de honneurs als ceo zal waarnemen. 

Claimmanagement

CCS is softwareleverancier in de verzekeringssector voor onder andere claimmanagement, polisadministratie en risicomanagement. In Nederland is CCS ruim dertig jaar actief in de verzekeringsbranche. Het bedrijf staat in deze branche bekend om zijn administratiepakket Level-7, het op Progress gebaseerde platform dat functionaliteiten biedt om het administratieve proces van verzekeraars en grote volmachtenpartijen te ondersteunen: claims, datawarehouse, polisadministratie, boekhoudpakket, outputmanagement en werkplekfunctionaliteit. De onderneming is gevestigd in Woerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-05T10:22:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.