Managed hosting door True

Leer programmeren zonder leraar in Amsterdam

 

Codam is naar het voorbeeld van het Parijse initiatief Ecole24.

In september 2018 start programmeerschool Codam (Coding in Amsterdam). Het opvallendste kenmerk van die nieuwe school op het voormalige Marineterrein aan het IJ Amsterdam, is dat deze geen leraren heeft. Volgens de initiatiefnemers moet Amsterdam, in navolging van onder andere Parijs en Silicon Valley, een hotspot krijgen voor jongens en meisjes, die de skills van de toekomst willen leren. De deelnemers moeten aansluitend op de opleiding zicht hebben op een baan.

De opleiding is bijzonder omdat de lessen niet worden gegeven onder auspiciën van een docent. Ook kent de opleiding geen vaste lestijden en is deze gratis. Studenten die het nodig hebben, krijgen ook nog hulp bij het vinden van een slaapplaats.

Codam is gebaseerd op de manier van leren en het lesprogramma van Ecole42 in Parijs. Veel studenten aan de Ecole24 hebben al een baan gevonden na het afronden van de programmeerschool. Codam is een  initiatief van de goededoelenstichting van Corinne Vigreux, mede-oprichter van TomTom.

Met deze vorm van opleiden wil Codam laten zien dat programmeren vooral een kwestie is van creativiteit en intensief samenwerken. 'Op de school kan in principe iedereen terecht en het maakt niet uit wat je vooropleiding is of hoeveel affiniteit je hebt met technologie. De kandidaten worden via een voor iedereen toegankelijke online test geselecteerd', aldus de initiatiefnemers. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6319082). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.