Salaris ouderen in ict-sector omlaag?

Bert Ferwerda, Managing Director human resources IBM, tijdens een door IBM georganiseerde ronde tafel-discussie over vergrijzing: "Waarom draaien we de inkomenspyramide niet eens om? Dan zijn we tenminste van de discussie af dat ouderen te duur zouden zijn. Jongeren hebben bovendien meer behoefte aan geld, en ouderen iets minder."

Moeten ouderen inderdaad minder verdienen? Is dat zelfs in hun eigen belang? En vinden ze geld inderdaad minder belangrijk? Laat het ons weten: reageer onder dit bericht of stuur een mailtje aan computable.lezers@bp.vnu.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niet dus.
Gezien het feit dat de jeugd steeds langer doorstudeert en tijdens de studie toch voor hoge kosten zorgt bij zijn ouders is het zo dat de leeftijd steeds hoger wordt waarop men geld nodig heeft.

Dit zal alleen maar "erger"worden doordat de leeftijd waarop men een gezin sticht ook steeds omhoog gaat en de kinderen daardoor nog langer afhankelijk worden van hun ouders.

Salaris zou niet voornamelijk gebaseerd moeten zijn op leeftijd. Persoonlijke presteren is de voornaamste maat

Betaal iedereen per écht gewerkt uur en breng de inkomens dichter bij elkaar Wie het wat rustig aan wil doen, kiest ervoor om minder te verdienen. We moeten juist af van dat onzinnig pyramide -denken. Arbeid moet gewoon betaald worden voor de inzet die gepleegd is, en niet vanwege leeftijd of scholing, of vriendjespolitiek of wat dan ook.

leeftijd mag bij het bepalen van een salaris geen rol spelen.

je moet beloond worden voor het werk wat je doet en wat je presteert, welke competenties je goed gebruikt en welke waarde je voor het bedrijf hebt

Ik ben 59 jaar oud en mijn 2 dochters studeren nog. Nou dan heb je best wel behoefte aan (veel) geld! Ik werk bovendien bij een bedrijf waar de beoordelingsnormen voor ouderen identiek zijn aan die van jongeren. Met andere woorden ik moet net zoveel presteren, dan wil ik ook net zo veel verdienen.

Geld is ook voor ouderen net zo belangrijk, echter zekerheid is voor ouderen ook belangrijk. Als je ouder bent en je wordt ontslagen is de kans om weer werk te krijgen erg klein, met alle financiële problemen die dat geeft. Om dit probleem voor te zijn heb je als oudere geld nodig om dit probleem te kunnen opvangen.

Als er echter meer zekerheid komt het zei een langere uitkering of makkelijk weer een nieuwe baan krijgen, is de noodzaak om dat zelf te regelen minder en zou je met minder salaris toe kunnen.

Ja dat vind ik inderdaad ook als "oudere" ICTer. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er een overgangssituatie is zodat men zijn financiële planning kan aanpassen aan de vernieuwde inzichten. Ook zal de pensioensituatie in lijn moeten worden gebracht. Dan wordt deze meteen betaalbaarder naar de toekomst voor de jongere generaties.

Ik kan me voorstellen dat ze het salaris van iemand, die dit soort onzin uitkraamt, aanpassen naar het niveau dat erbij hoort. Voor de duidelijkheid: naar beneden dus.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-19T12:04:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.