Nederlander gebruikt pc muis het meest

Nederlanders, die zich op het internet wagen, maken veruit het meest gebruik van zoekmachines en emailen met bijlagen. Dat blijkt uit onderzoek over 2005 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Bij computergebruik staat het gebruik van de pc muis bovenaan, gevolgd door het kopiëren en verplaats van een map of informatie.

De meeste Nederlanders gebruiken de computer en het internet op een eenvoudige manier. Het comprimeren van mappen of bestanden en het gebruik van formules in spreadsheets is voor veel mensen al te hoog gegrepen.

Verder blijkt uit het onderzoek dat werkenden meer ICT-vaardig zijn, mede omdat ze op hun werk natuurlijk geconfronteerd worden met computers en internet. De meest actieve Nederlanders op internet zijn jongeren en hoogopgeleiden en zij internetten dan ook langer dan ouderen en lager opgeleiden.

Ook wist het CBS te melden dat Nederland bijna 80 procent van de huishoudens toegang heeft tot internet. Dat percentage is het hoogst van alle landen van de EU. Gemiddeld ondernamen internetgebruikers in 2004 vijf activiteiten, te weten emailen, surfen, downloaden van software, elektronisch winkelen en het online zoeken van werk. Als laatste meldt het CBS dat zo’n 30 procent van de bevolking in 2005 online heeft gewinkeld, waarmee het hoger scoort dan het Europese gemiddelde (20 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-01T08:30:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.