Carp wil Europese topuniversiteit in Amsterdam

Het tijdschrift Carp wil dat Amsterdam een European Institute of Technology krijgt.

In het voorstel voor de Europese topuniversiteit schrijft Carp geen concessies te willen doen aan Europese politieke spelletjes. Nu Brussel geen EIT meer wil of kan bekostigen en slechts driehonderd miljoen euro opzij zet voor technisch toponderwijs verspreid over de EU, moet Nederland het voortouw nemen en drie miljard investeren in een 'Harvard aan het IJ'.

De financiering kan gebeuren door onder meer het een aantal 'reguliere' Nederlandse research-universiteiten te beperken tot het vijftal Eindhoven, Delft, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Daardoor komt budget vrij die gebruikt kan worden voor het EIT. Daarnaast is sponsoring nodig door onder meer bedrijven als Pirelli, Nokia en Microsoft die al belangstelling hebben getoond.

Volgens Carp is Amsterdam-Noord de ideale locatie voor de campus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

is t niet veel slimmer om dit soort zaken samen met Harvard, MIT of andere topinstituten in de VS op te zetten?
Op dit moment ben ik betrokken bij plannen om samen met deze instellingen een virtual university op te zetten met on-line mentors etc etc. De kosten van deze operatie zijn enorm veel lager dan de drie miljard die in dit artikel wordt genoemd.

Leiden is nog steeds het hoogst aangeschreven academisch onderzoeksinstituut van Nederland, waarom is er geen plaats voor Leiden ?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-20T10:23:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.