Leraren halen digitale achterstand niet meer in

Leerlingen halen veel leerwinst uit verbeterde ict-voorzieningen op scholen, maar de digitale achterstand van leraren lijkt onoverbrugbaar geworden. Dat blijkt uit het Jaarboek ict en samenleving van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

De effecten van het ict-gebruik bij leerlingen komen tot uitdrukking in meer leren, snel leren, met meer plezier leren en zichzelf succesvoller voelen. Deze leerwinst is volgens het SCP toe te schrijven aan betere computervoorzieningen in het onderwijs, verbeterde kwaliteit van computerprogramma’s en de toename van ict-vaardigheden bij leerlingen.

Daarentegen is de achterstand van leraren ten opzichte van leerlingen, wat betreft de technische kennis van computers en internet, niet meer te overbruggen. De leraren kunnen de leerlingen echter wel bijbrengen hoe zij on-line met elkaar moeten omgaan en hoe ze bijvoorbeeld informatie van internet op waarde moeten schatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-16T10:34:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.