India verdient 23 miljard aan export van it-diensten

De software- en itdienstensector in India is het afgelopen jaar met 31 procent gegroeid en behaalde een omzet van 29,6 miljard dollar. Dat schrijft de Indiase it- en dienstenbranchevereniging NASSCOM in een rapport.

De meeste groei kwam van de it-export. Deze groeide met 33 procent en was goed voor een omzet van 23,6 miljard dollar. Vorig jaar werd er door de export van software en it-diensten nog een omzet van 17,7 miljard dollar behaald.

Software en it-diensten werden het meest geëxporteerd en zorgen voor een omzet van 13,3 miljard dollar. Business Process Management zorgde voor een omzet van 6,2 miljard en kende ook de grootste groei, namelijk 37 procent.

De verwachting is dat de Indiase software- en itdienstensector het komende jaar met 25 tot 28 procent zal groeien. Voorzitter van de NASSCOM Kiran Karnik verwacht dat het land in 2010 zestig miljard dollar aan it-export zal voordienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik ben zo blij, als Hindoe, dat India nu eens eindelijk vooruit gaat. Dertig jaar geleden waren er nog hongersnoden in dit land en miljoenen van mijn bruine soortgenoten stierven toen.

Groot pluspunt is dat software produkten het milieu lekker niet vervuilen, met afvalstoffen en dat is dubbel voordeel voor India. India kan vele biljoenen dollars verdienen als zij de hele softwaremarkt overnemen op de wereld en totalitair monopoliseren.

U vergeet te vermelden dat de top drie IT bedrijven van India razendsnel groeien. Infosys heeft al ruim 50.000 werknemers, waarvan 49.000 IT professionals zijn en wil nog 25.000 nieuwe medewerkers in dienst nemen. Er is nu al een tekort aan software professionals in India, terwijl er bijna 40 miljoen programmeurs en webdevelopers van middelbaar kaliber rondlopen in dit land.

In het Hindoeisme is de ontwikkeling van het denken, de logica, het verstand (buddhi) en de intelligentie heel belangrijk. Ook de vele miljoenen beelden van de goden en godinnen zorgen voor een aanzienlijk ontwikkeld bewustzijn bij HIndoes. Juist deze eigenschappen zorgen er volgens experts voor dat Hindoes uit India heel goed zijn in software en ICT ontwikkeling.

India is voor elke Hindoe het heilige land.

Jai Jai Bharat Maata

Dewanand
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-07T09:38:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.