Managed hosting door True

Aantal online it-vacatures daalt

 

Het aantal online it-vacatures is voor de tweede maand op rij gedaald. Dat blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt.

Het indexcijfer voor de it-industrie daalde met dertien punten naar 133 punten. Monsterboard wijt de daling van het aantal vacatures aan de daling van de hoeveelheid banen in de randstad. Het indexcijfer voor de it-industrie was in januari nog 114 punten. Vorig jaar juli stond dat cijfer op 111 punten.

Ook de totale index daalde in juli met vijf punten naar 154, 38 punten meer dan een halfjaar geleden en 45 punten hoger dan juli vorig jaar. “De lichte daling is ongetwijfeld te wijten aan de vakantieperiode, waarin traditioneel minder geworven wordt”, aldus managing director Marc de Vries van Monsterboard.

Ook de Computable-banometer laat een lichte daling van het aantal it-functies zien. De banometer meet het aantal it-vacatures in kranten en tijdschriften. In week 29 (16-22 juli) daalde het aantal vacatures naar 141. In week 26 waren er nog 247 vacatures.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1666241). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×