Erasmus Universiteit stelt nieuwe ict-leerstoel in

Marcel Thaens wordt Bijzonder Hoogleraar aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam waar bij de leerstoel 'ICT en strategisch innoveren in de publieke sector' gaat bekleden.

De leerstoel wordt gefinancierd door Ordina. Ceo Ronald Kasteel: “In onze dienstverlening aan de overheid staan burgerbedieningsconcepten en het verbeteren van de bedrijfsvoering en verantwoording centraal. Onze participatie in deze bijzondere leerstoel onderstreept het belang dat wij hechten aan hoogwaardige en onderscheidende klant- en vakkennis en gerichte kennisontwikkeling. Het is tevens een expressie van onze intensieve betrokkenheid bij een overheid die voortdurend tracht haar innovatieve vermogen te vergroten. In dienst van de burger.”

In zijn oratie stelt Marcel Thaens dat innovatie en de inzet daarbij van ict de Nederlandse overheid wel degelijk kan helpen om het vertrouwen van de burger te herstellen. Hiervoor is echt een minder eenzijdige benadering nodig van het gebruik van ict in openbaar bestuur. Ict-innovaties aanwenden voor een betere bedrijfsvoering en voor een gerichtere dienstverlening aan de burger is noodzakelijk, maar niet voldoende. Binnen de visie van Thaen zijn deze innovaties pas succesvol als er niet alleen gestuurd wordt op economische doelstellingen als effectiviteit en efficiëntie, maar ook op politieke, juridische en technisch-wetenschappelijke doelstellingen. Een voorbeeld hiervan is hoe ict kan bijdragen aan een beter democratisch proces. Thaens pleit dan ook voor een meer bestuurskundige benadering van strategische ict-innovaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-13T11:00:00.000Z Kim Loohuis


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.