Topondernemers bezorgd over klimaatverandering

Vijfentwintig topbestuurders van grote ondernemingen, waaronder een paar ict-bedrijven, bieden aan mee te helpen met het bestrijden van de klimaatverandering. Dat hebben zij in een open brief aan EU-voorzitter José Manuel Barroso laten weten.

Een groot deel van de briefschrijvers ontmoet Barroso vandaag om naar aanleiding van de brief te praten over hun deelname. De vijfentwintig grote ondernemingen hebben een hoofdkwartier of een sterke aanwezigheid in Europa. Tot de groep ondertekenaars behoort een aantal ict-vertegenwoordigers, namelijk bestuurders van Deutsche Telekom, Sun Microsystems en Vodafone. Daarnaast hebben topbestuurders van onder andere ABN Amro, KLM, AXA Insurance, GE International, Shell, Tesco en JP Morgan Chase de brief ondertekend. Zij reageren op een oproep van de Europese Commissie, gedaan in haar mededeling over de duurzame ontwikkelingsstrategie van december 2005, om mee te doen aan het overleg met politieke leiders over het middellange- en langetermijnbeleid dat nodig is voor duurzaamheid.

In de brief bieden de ondernemers hun hulp aan om de ontwikkeling van het klimaatveranderingsbeleid te stimuleren, zowel via eigen rechtstreekse acties als via samenwerkingsverbanden met andere bedrijven en EU overheden. Zij staan op het standpunt dat het bevorderen van een emissie-arme toekomst een strategisch doel is voor onze ondernemingen en voor Europa in het algemeen. De briefschrijvers vinden echter dat het beleid om te komen tot een emissie-arm economie aangescherpt moet worden, bijvoorbeeld via het stimuleren van investeringen in emissie-arme technologie en het tot stand brengen van een internationale markt voor de emissie-handel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

ik ben 20 jaar prof. bezig met klimaat en energiebesparing. ben geprezen door div. overheden,maar voor de implementatie volledig tegengewerkt.als de overheden jaarlijks aan miljarden energiebelasting heffen , lopen ze niet zo hard voor inhoudelijke energiebesparing.dwars door burocratische muren heen heb ik energiezuinige huizen en kantoren gebouwd ze staan reeds 10jaar en goed! de heren topondernemers hebben groot gelijk bij de stelling dat de overheden dienend moeten stimuleren,de vrije markt alleen doet het echt niet --- ik lig op de loer--- en wacht rustig af ben blij met het artikel.I LOVE YOU ALL. P.Bangma

Op zich is dit een zeer goed initiatief. ICT kan daarbij ook een enorme enabler zijn voor het terugdringen van "onnodig" (zakelijk) verkeer, zoals woon/werk- of vliegverkeer, als er ICT-Systemen geintroduceerd worden waarvan de gebruikers zeker weten dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

Afgelopen jaren hebben we zo'n low-cost Quantum ICT-Systeem ontwikkeld, welke we nu als Proof-of-Concept in de praktijk over het Internet gebruiken. Meer informatie hierover is te vinden op de URL http://docs.google.com/Doc?id=dds86766_0drrp6t

Algemene informatie betreffende dit soort research is te vinden op de URL https://videotheek.surfnet.nl/asset-view/21888/

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-27T13:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.