Tekort ict'ers leidt niet tot hoger jaarsalaris

Het salaris van de Nederlandse ict'er is het afgelopen jaar nagenoeg gelijk gebleven aan het salaris van 2005. Ondanks de toenemende vraag naar ict'ers is het gemiddelde jaarsalaris voor ict'ers licht gedaald.

Het jaarsalaris steeg van 2004 naar 2005 nog met vijf procent, maar nu is zelfs een daling te zien. Het gemiddelde jaarsalaris bedroeg het afgelopen jaar 40.704 euro. In 2005 was het jaarsalaris nog 41.308 euro. De Nederlandse ict'er kreeg het afgelopen jaar een gemiddelde totale beloning van 50.988 euro. Vorig jaar was de gemiddelde jaarbeloning nog 51.606 euro. Dat blijkt uit cijfers van het beloningsonderzoek van De Breed & Partners.

Volgens Judith Bokhorst, onderzoekster bij de Breed & Partners, is de toename van het aantal starters één van de redenen dat het gemiddelde salaris laag is. "Het gaat goed met de economie. Er is veel werkt te verzetten en bedrijven nemen veel starters aan die ze flink scholen. Deze starters halen het gemiddelde naar beneden".

Duurdere lease-auto
Het gemiddelde jaarsalaris mag licht gedaald zijn; de auto van de zaak is duurder geworden. De meeste ict'ers rijden in een auto van de zaak; 53 procent van de Nederlandse ict'ers heeft een lease-auto. Vorig jaar was dit nog 51 procent. In 2004 was de gemiddelde cataloguswaarde nog 25.326 euro. In 2005 steeg de cataloguswaarde naar 26.721 euro. En in 2006 is de auto weer wat duurder geworden, namelijk 27.402 euro. De Renault Megane is de meest gereden lease-auto onder ict'ers.

Ook kreeg de Nederlandse ict'er het afgelopen jaar meer vergoedingen voor onkosten. Meer dan de helft van de ict'ers, 53 procent, krijgt een vaste onkostenvoorziening van 1015 euro. Vorig jaar was dit nog 50 procent, maar was de onkostenvergoeding iets hoger 1049 euro. Ook kregen ict'ers vaker vergoedingen voor telefoonkosten, privégebruik internet en kinderopvang.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zie op de parkeerplaats inderdaad mooiere en duurdere auto's, maar mijn eigen leasebedrag is gelijk gebleven en geeft mij dus niet de mogelijkheid om zo'n duurdere auto te leasen.
Ook meer loon is bij ons (+4500 werkn) niet echt aan de orde. Het gemiddelde salaris haal ik - hoewel plm 10 jr ervaring - niet eens...

Tijd om te solliciteren dus ;)

De salarissen stijgen nauwelijks. Maar de uurtariefen wel. Ik verdiende eerst 45000 euro. Ik werk nu freelance voor dezelfde opdrachtgever en het zelfde tarief. Dat levert mij 130.000 euro per jaar op.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-04T10:20:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.