Hoogste salaris met CISSP-ISSAP-certificaat

Het certificaat Information Systems Security Architecture Professional (CISSP-ISSAP) levert het meest op voor de ict'ers. Automatiseerders in bezit van dit certificaat verdienen op jaarbasis gemiddeld 114.210 dollar.

Dat blijkt uit salarisonderzoek van het Certification Magazine. Het CertMag vroeg 35.573 ict-professionals in 197 landen naar hun salaris en certificaten. Op een tweede plek staat het certificaat voor Brocade Certified SAN Manager (BCSM). Een ict'er in bezit van dit certificaat verdiend gemiddel 112.920 dollar op jaarbasis. Op de derde plek staat ook een certificaat van Brocade, het Brocade Certified SAN Designer (BCSD). Gemiddeld verdienen ict'ers met dit certificaat 112.890 dollar.

Opvallend dit jaar was dat het certificaat Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) uit de top vijf is verdwenen. Van de ondervraagden is 96,4 procent in het bezit van tenminste één certificaat. Zij verdienen gemiddeld 12 procent meer dan het nationale gemiddelde. Volgens het CertMag laat dit zien hoe belangrijk het hebben van een certificaat is.

Uit het salarisonderzoek bleek verder dat het salaris voor de ict'er wereldwijd het afgelopen jaar is gestegen naar een gemiddelde van 76.500 dollar. In 2005 verdiende de ict'er gemiddeld nog 71.100 dollar. Uit beloningsonderzoek van De Breed & Partners bleek dat het salaris van de Nederlandse ict'er het afgelopen jaar niet is gestegen. Het gemiddelde jaarsalaris is zelfs licht gedaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit zijn internationale cijfers??? Dan lopen we in Nederland wel erg achter. Ikzelf en veel professionele kennissen van mij hebben het CISSP certificaat maar verdienen gemiddeld 70K Eur (84K USD)...

Nederland loopt wat dat betreft inderdaad achter. Als je gaat kijken wat je in de states kan verdienen dan schrik je wel even. Heb zelf zowel CISSP als CISA buiten de standaard laagdrempelige papieren als MCSE + security enz. Heb meerdere aanbiedingen uit de states gekregen waarbij ik ruim het dubbele kon gaan verdienen. De stap om hier alles voor een groot gedeelte achter te laten is echter te groot.

Het vergelijken met lonen hier en daar is toch ook appels en peren.
De lasten en baten, zijn toch heel anders.

dan zijn jullie nog niet in Belgigeweest, want daar is het huilen met de pet op ...

In de VS liggen de salarissen inderdaad hoger, maar de kosten ook en wordt je makkelijker ontslagen met minder rechten. Dat verklaart voor een redelijk deel het verschil. Bovendien krijg ik de indruk dat ze daar toch meer hechten aan 'lichte' certificeringen, en in Nederland meer aan post-doctorale studies en ervaring. Maar ik ben me net aan het voorbereiden voor het CISSP-examen, dus dit klinkt goed.....

[quote=John]Dan zijn jullie nog niet in Belgie geweest....[/quote]

Nee, dan zakt ons jaarsalaris nog eens met 60 Euro.....

Dat soort polls zegt niets.
In dit soort onderzoeken heeft iedereen die het gevraagd wordt een topsalaris.
Ik zit al 10 jaar in de ICT. In vergelijking met collega's en ex-collega's die ik ken en het zelfde werk doen, verdien ik ongeveer net zo veel of ietsje minder.
In deze polls scoor ik altijd ontzettend slecht.
Ik vraag me af hoe dat toch zou komen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-09T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.